МЕЛАСА

melasa

   
СЕРТИФИКАТ   ПРОТОКОЛ ОТ ИЗПИТВАНЕ
ЗАХАРИ
  ПРОТОКОЛ ОТ ИЗПИТВАНЕ
ПРОТЕИНИ

Меласата е  балансиран продукт на основата на захарно цвекло и е предназначена за всички видове преживни животни.

Меласата е течна хранителна добавка, съставена от захарно цвекло и други енергийни протеинни продукти. Предназначена е за млекодайни крави в период на лактация и всички категории преживни животни, която оказва благоприятно въздействие върху тялото на преживните животни.Продължителната употреба подобрява процесите на ферментация в стомаха като снабдява организма с енергия и протеини и ускорява протеиновия синтез, което повлиява положително върху качеството, количеството и състава на млякото.

С добавянето на меласа към храната на кравите, средният дневен млекодобив нараства с 2,5 до 3 литра на крава, което е приблизително 1000 литра повече на крава годишно.

При употреба на меласа при овцете, те давта до 7% повече производство на мляко, по-добро качество на млякото и по-добър енергиен баланс.

Биологични ефекти

Микробите в стомаха лесно усвояват ферментиралите въглехидрати (особено захарите, съдържащи се в меласата) като лесно достъпен източник на енергия, който значително повишава тяхното действие. Другите  важни за стомашната микрофлора вещества, съдържащи се в меласата ускоряват размножаването на микробите в стомаха.
МЕЛАСАТА подобрява:

Т.,е, налице е благоприятно действие върху качеството на придобитото мляко както и на неговия състав.
Меласата може да се съхранява при температура от  -20′C до +40′C.

Предимства на меласата

На запад в страните с добре развито животновъдство, меласата се използва в храната на животните още от 1890 година. В днешни дни дори 60% от меласата отива за производството на храни.

Методи на приложение и дозировка на меласата

След хомогенизиране на продукта препоръчваме да изсипете и смесите меласата с храната.

Как да се приложи

Едри производители  -  Дози в смесени съдове
Дребни производители  - Добавяне в цялата храна

Дозировка

Срок на годност:  2 години от датата на производство

melasa